"Ой хто-хто Миколая любить..."

2017-12-18

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0370.JPG

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0358.JPGУже зранку відчувалося святкова атмосфера в Чабанівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Кожній дитині хотілося розказати про дарунок, який приніс для неї вночі Миколай. Довідатися, чи у кожного був. Якщо був, то що приніс.

Свято Миколая – свято добрих учинків, а робити людям добро – благородно.

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0359.JPGСаме такими словами святкову програму відкрила вчитель початкових класів Шелак Каміла Іванівна. Вона наголосила, що свято Миколая люблять як найменші так і найстарші. З яким нетерпінням чекала малеча ранку, аби знайти біля ліжка «Миколайчика», що приготували рідні. Адже ця чудова традиція – данина любові й шани віруючих Миколи Чудотворця.

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0369.JPGСвято продовжили всі учні молодших класів. Вони зробили в подарунок для Миколая невеличку сценічну мініатюру «Щиросердний Миколай», де лунали слова подяки святому отцю Миколаю. Особливо зворушила пісня «Ой хто-хто Миколая любить», де ніжно дзвеніли дитячі голоси, а їм дружно підспівували і батьки, і гості, й вчителі і всі присутні в залі. Трепетними стали слова трьох ангелів, які бажали людям на планеті Земля миру і добра.

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0371.JPG

Побував на святі і Антипко, який хизував, що вміє чинити зло, і що всі його друзі хитрі, підступні, заздрісні, злі і лукаві.

Та кульмінаційним моментом свята стала поява привітного сивобородого дідуся Миколая. Саме тепер творилося «чудо» добра й милосердя: діточки отримували від Миколая та його помічників-ангелів подарунки. Радощів не переказати.

/Files/images/rk_20172018/mikolay/SAM_0375.JPG

Наприкінці свята директор школи Галина Іванівна Бабинець побажала всім, щоб «чудо» святого отця Миколая збувалося у кожній оселі, щоб він приносив усім нам, як діткам так і людям похилого віку повні черевики гостинців. Щоб щороку по наших школах і домівках звучало багатоголоссям радісне передзвіння: «Ой хто-хто Миколая любить...»

Автор: Юдик Марія Василівна

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi